Annons
Skaermavbild 2018 03 20 Kl 135022
Artikel

Ödmjuka? Nej, vi är ju bäst!

Malmö Det är inte lätt att vara ödmjuk om man är bäst. Med det budskapet går Bobby Seger och Andreas Pålsson in i säsongen 2018. ”Det är alltid en risk att vara kaxig, men den är vi villiga att ta”, säger Seger.

 I Sverige ska man ju helst vara ödmjuk, inte framhäva sig själv och i alla lägen försöka lämna över favoritskapet till någon annan.

Sverigeettorna ”Bobby och Pålle” gjorde precis tvärtom i en uppmärksammad reklamfilm för ett större skoföretag.

- Vi trodde först att det var ett skämt när de hörde av sig. Men det var grymt kul att de ville använda padel i en riksomfattande kampanj.

Filmen har florerat på sociala medier och framställer ”Bobby och Pålle” som extremt dryga.

”Vi är bäst”. ”Vi behöver inte träna”. ”Det finns ingen konkurrens i Sverige”.

Allt givetvis med glimten i ögat. Ändå ett grepp som få idrottare i Sverige skulle ha ställt upp på.

- De reaktioner vi fått är nog att det är en ball film. Och mycket av det i filmen står jag faktiskt bakom. Att det inte finns någon konkurrens är lite saltat, men vi tränar faktiskt mindre än de flesta och jag tycker det finns fog för att vi är bäst i Sverige, säger Seger.

Dsc09146Att ett skomärke använde padelsporten för att marknadsföra sig tycker Bobby Seger är riktigt rolig.

Ja, rankingen ljuger ju inte. Seger och Pålsson är Sverigeettor. De vann fem av åtta tävlingar förra säsongen och var även ankaret i Sveriges EM-lag. Ändå lämnade de förra säsongen med en dålig smak i munnen.

- Att vi inte vann SM fanns det orsaker till (Pålsson spelade sjuk), men det som verkligen smärtar var förlusten i Mastersfinalen. Den matchen hade vi, säger Seger.

”Bobby och Pålle” ledde med 1-0 i set och 5-3 i andra set och servade för matchen mot Daniel Windahl och Simon Vasquez. Men de tappade greppet och den matchen har framställts lite som ett tronskifte i Sverige. Att det är nya kungar som sitter där nu.

Det är en bild som Bobby Seger och Andreas Pålsson inte riktigt vill acceptera. De vill fortfarande visa att de är Sveriges bästa lag och går därför in i säsongen 2018 med en stor motivation.

- Det ska blir riktigt roligt. Vi har inte spelat n�gon turnering hemma sedan Mastersslutspelet och det finns mycket som gör att vi vill vinna i år. Konkurrensen är tuffare, men vi vill fortfarande vara bäst.

Dsc09430 1Bobby Seger - ej i ödmuk tappning.

Ett orosmoln är Segers hälsa. När Padelfeber når honom är han rejält snuvig och har legat i feber några dagar. Han tror dock inte att det är någon fara med starten i Evopros Masters.

- Riktigt dålig tajming. Vi ska köra en match på torsdag för att testa, sedan får vi se hur kroppen reagerar. Sånt där är sällan logiskt. Ibland orkar man hur mycket som helst, ibland är man helt matt.

Annars har uppladdningen inför säsongen varit bra. Paret åkte ner till Marbella för att träna intensivt under Dani Dios ledning och passade även på att ställa upp i en tävling i Estepona där de gick till final.

- Det var riktigt roligt. Vi gjorde en riktigt bra kvart och semi, men orkade inte hela vägen i finalen. Men det var nyttigt att få möta nytt motstånd. Och faktiskt känns det som att det är vad som väntar i Sverige också.

Bobby syftar på alla nya lag som stormar fram i Sverige, men även på att gamla konstellationer har ändrats.

Betyder den hårdare konkurrensen att  ni också tränat hårdare än någonsin?

- Nej, faktiskt inte. Vi har snarare tränat mindre än någonsin av olika anledningar, jobb och annat. Men min förhoppning är att vi ska vinna på att vi är det mest kompletta och mest samspelta laget. Den bästa helheten. Vi ska vinna på att vi är taktiskt duktiga. Vi har många slag och vi klarar av många scenarier. Vi kan vinna även om vi är pressade där bak. Vi kan vinna offensivt och vi kan vinna där emellan.

Ni är inte rädda att det blir snack om er film om ni åker på stryk?

- Den risken är vi villiga att ta.

Fridolf och HusseEtt mästarpar väntar redan i första omgången: Roger Fridolf och Husein Mehmedovic.

 

Ett tydligt bevis på hur hård konkurrensen har blivit i Sverige är ”Bobby och Pålles” lottning i helgen. Redan i första matchen ställs de mot Husse Mehmedovic och Roger Fridolf – svenska mästarna 2015.

- Nästan ett klassiskt möte. Känns både kul och konstigt att möta ett så bra lag direkt. Men det visar att det inte längre går att ta det lugnt i ett par omgångar.

Hur ser du som forehandspelare på utvecklingen i Sverige? Det kommer fram hårdslående spelare som Vasquez, men även duktiga vänsterhänta tenniskillar som Pierre Bonfré och Oscar Axelsson?

- Det är klart att jag gärna haft en smash, men jag är inte så orolig för det. Kan man utnyttja det och kontra på dom så ska det gå bra. Jag tror att det är bra att man har olika roller i ett lag där det blir tydligt vem som gör vad. Men det är verkligen ett kul inslag i svensk padel.

Tennisspelare har nått stora framgångar i Sverige på slutet. Vad är din tanke kring det?

- Det gäller att få bort dom från nätet. Det är nyckeln. Kan man ta över nätet smidigt så vinner padeln över tennis.

Här kan ni se hela filmen när Bobby Seger och Andreas Pålsson är kaxiga.

https://www.scorett.se/shoes-and-trends/mot-sveriges-basta-padelspelare

Johan Håkansson

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • Wilson
 • Skaermavbild 2019 01 08 Kl 142550
 • 175648 Padelevent Logovj
 • PDL
 • Png Matchi Logo Slogan
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • 1
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Logga
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping