Nyheter för tävlingsåret 2018

SM läggs tidigare. Mastersslutspelet senare. Det plus en rad nyheter presenteras av förbundets nye tävlingsansvarige.

Förbundet presenterade nyligen en förstärkt organisation där en trio aktivt går in och stöttar tävlingsverksamheten.

Stefan Kreuger blir landslagsansvarig.

Anton Andersson blir tävlingskonsulent.

Och Robert von Scheele blir tävlingsansvarig.

- Jag fick förfrågan för några veckor sedan och det ska bli jätteroligt. Vi hade i veckan ett möte och drog upp riktlinjerna, för det blir ett intensivt tävlingsår med många nya arrangörer, säger von Scheele.

Just den biten blir en stor fråga för förbundet. Många nya, fina hallar byggs just nu i Sverige och många har visat ett intresse att arrangera större tävlingar.

- Sporten breddas och det blir en viktig bit att hjälpa alla nya föreningar att arrangera tävlingar, inte minst de större. Vi kommer även vara stenhårda nu att det är idrottsföreningar som tilldelas event. Sedan får de i sin tur ha en dialog med hallägare. Där har jag mycket att bidra med eftersom jag själv arrangerat tävlingar för tre olika hallägare.

Just nu jobbar Robert von Scheele stenhårt med att spika schemat för Swedish Padel Tour (SPT) och SM.

- Nu i helgen går vi ut till alla föreningar med en förfrågan om de är intresserade av att arrangera tävlingar. Några har faktiskt redan hört av sig med frågor.

Några nyheter kan dock von Scheele släppa redan nu:

SM tidigareläggs till början av september för att få en större betydelse för landslagsuttagningen.

- SM ska vara viktigt. Nu hade vi ett SM senast där tre av finalisterna inte ens var uttagna i den redan spikade EM-truppen.

Mastersslutspelet senareläggs till december.

- Vi vill att det ska vara en riktig avslutning på tävlingsåret.

Första tourtävlingen är tidsmässigt spikad till helgen 23-25 mars.

- Det är också klart att det blir en masters.

Delvis på grund av tidsbrist har man bestämt att inte göra några ändringar i SPT-upplägget. Precis som ifjol blir det alltså Masters, Open och Challenger.

- Jag känner att tiden blev för knapp för att göra ändraingar. Vi är väl medvetna om både för- och nackdelar med rådande system, men vill inte fatta några snabba beslut utan en konsekvensanalys, säger han.

Nytt blir även att förbundet kommer att äga hälften av de wild cards som delas ut till SPT-tävlingarna, samt att SM lyfts även ut ur SPT.

- Det är delvis för att SM är så stort och att den bästa arrangören ska kunna arrangera både en SPT och ett SM.

När det gäller SPT och SM tänker förbundet ställa högre krav på bland annat läktare, livestreaming, internet och antal banor. Men säger också att de tänker vara väldigt behjälpliga.

- Jag och Anton Andersson ska hjälpa och stötta och svara på frågor. Det är bara att mejlbomba mig på robert@padelsweden.se, säger han.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk