Annons
Skaermavbild 2018 02 07 Kl 191409
Artikel

Nya team vill förbättra svensk padel

Stockholm/Halmstad Nya padelteam växer fram i Sverige. Med nya tankar och visioner. ”Vi vill ha en elitserie inom padeln”, säger Simon Vasquez, svensk mästare och ledare för nystartade Ryska Posten.

Tidigare hade vi Team Bullpadel, Drop Shot och Team Evopros som höll en ganska hög svansföring och ville leda utvecklingen inom svensk padel genom att knyta upp sig duktiga spelare. Även PDL har team runt om i Sverige som lockat till sig några av våra duktigaste spelare.

Nu dyker nya lag upp och har delvis en helt annan målsättning.

Två exempel är Ryska Posten från Stockholm och Halmstad Padelacademy.

- När vi startade teamet ville vi bli coolast. Ganska snart ville vi även bli bäst. Men det allra viktigaste för oss är att vi faktiskt är ett team. Vi vill vara en unik klubb med en stark lagkänsla, med laget före jaget där vi hela tiden stöttar varandra, säger Simon Vasquez.

Vasquez säger att han själv reagerat över stämningen inom padeln, att den påminner för mycket om tennisen.

- Det känns väldigt individuellt. Vi vill få in en helt ny lagkänsla, där man hejar och stöttar och visar att man tillhör samma förening.

Något han vill se ska sprida sig över Padelsverige.

- Jag ser jättegärna att startas fler team och att vi får en elitserie i Sverige, att man inte bara tävlar parvis utan i större lag. Det tror jag skulle vara bra på många sätt. Inte minst för att inspirera yngre spelare.

Ryska Posten innehåller profiler som Simon Vasquez, Kristian Huselius, Rasmus Hult, Peter Jihde – samt sensationslaget från Uppsala: Pablo Figueroa och Staffan Falkenström. Övriga i laget är Daniel Pilotti, Bojan Jovanovic, Marios Dmakos, Bingo Rimér, Fredrik Nyberg, Johan Eriksson, Hannes Andersson och Kristoffer Ahlbom.

 Skaermavbild 2018 02 07 Kl 190119

Simon Vasquez och Paolo Figueroa - två profiler i Ryska Posten.

 

- Vi är ett tight gäng som hänger med varandra hela tiden. Vi är som en familj. Nu är vårt fokus att starta ett likadant damlag, säger Vasquez.

Ryska Posten är allt annat än en plojgrej. De vill vara ytterst seriösa i allt det de gör: från hur de framställer sig på sociala medier, till styrketräning, padelträning och tävling.

Inom kort inleder Ryska Posten ett samarbete med Good to Great, den stora akademin som leds av tennisprofilerna Magnus Norman, Niklas Kulti och Mikael Tillström. De har precis gått ut med en uttalad padelsatsning där man heltidsanställt Mattias Mikulski som ansvarig. Mikulski sitter även i styrelsen för padelförbundet.

- Det blir vår hemmaarena och det ger oss fantastiska möjligheter. De har tillgång till gym, spa, massörer och färdiga mallar från deras världsberömda tennisakademi. De vet hur man tränar för att bli så bra som möjligt.

 

 Skaermavbild 2018 02 07 Kl 191258

Mac Grossmann, Oscar Hovhammar, Oscar Axelsson och John Larsson - fyra unga spelare som tillsammans ska nå Sverigeeliten.

 

Ett annat hårdsatsande team som sett dagens ljus är Halmstad Padelakademi, där Robert von Scheele håller i trådarna.

- Vi bollade idéer om hur vi ska kunna höja nivån på padeln i Halmstad. Sakta men säkert växte tanken på ett team fram och tanken är att det även ska höja breddens kvalitet.

Teamet har en tvåårsplan och innehåller fyra hårdsatsande killar: John Larsson, Oscar Hovhammar, Mac Grossmann och Oscar Axelsson.

Till sin hjälp har de en stab där Pablo Pelassini ska fungera som padelcoach och där de även har hjälp av kiropraktor och fystränare.

- Vi vill ge utövarna en riktigt bra chans att ta nästa steg, säger von Scheele.

Teamet är finansierat av sponsorer och kan därför erbjuda spelarna fysträning, gratis speltid, betalda resor och betalda tävlingar.

Målet inom två år är att minst två av spelarna ska slåss om landslagsplatser.

- Jag tyckte vi såg effekten av teamet redan under första tävlingen i Halmstad där Axelsson vann och där Hovhammar/Grossmann slog ut SM-finalisterna Bonfré och Stjern. Det har redan skapats en teamkänsla och nu jäklar kör dom.

Alla fyra kommer att tävla för Halmstad Padelklubb, som också supportar teamet.

Johan Håkansson

 

  

 

 

 

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • PDL
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • 1
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Logga
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping