Ännu en turneringsseger för Knutsson i Spanien

Seger på den andalusiska touren två helger i rad. Calle Knutsson upplever just nu en magisk period i sin padelkarriär.

Förra helgen var Padelfeber på plats i Malaga då Calle Knutsson skrev svensk padelhistoria. För första gången vann en svensk en tävling i Spanien på denna nivå och Knutsson sa själv att det var det största och bästa han gjort som padelspelare.

En vecka senare upprepar han bedriften tillsammans med sin partner Nacho Asenjo.

Tack vare en bra lottning och en mäktig utveckling fick paret en bekväm resa fram till finalen. De var helt ohotade hela vägen. Men väl i final väntade ett stentufft motstånd i form av Gustavo Garcia Jimenez och Julio Perez Lugue som tagit sig fram på en betydligt tuffare halva.

- Fantatiskt! Det är inte många par i Granada som rankas högre, säger Knutsson. Jag tror att det är Granadas tredje bästa par.

Och då ska vi komma ihåg att Granada har en rad spelare hyfsat högt upp på WPT-rankingen.

Men 21-åriga Knutsson och 19-åriga Nacho visade att fullträffen förra helgen inte var någon engångsföreteelse. Än en gång lyckades de ta fram sin allra bästa padel och vinna en stenhård tresetare.

- Vi lyckades med riktigt höga lobbar. Det störde deras spel. Vi tog första 6-4 och borde ha nypt till dom även i andra, men tyvärr förlorade vi det med 7-5 i tiebreak.

- I sista set sa vi till varandra att njuta och gå för det. Vi knöt nävarna och förde in lite blod i spelet. Vi tog det med 6-4.

Hur sammanfattar du turneringen?

- Bra spel genom hela tävlingen. Det är riktigt goa känslor nu. Vi är på god väg som par, jag och Nacho. Och paret vi slog i finalen är det bästa lag jag slagit. Det sa jag även förra helgen, men detta par är snäppet vassare.

 Ja, Knutsson upplever nu en magisk period i sin padelkarriär och får alla kvitton han drömt om sedan han flyttade till Granada i början av september. Alla hårda träningspass mot bra motstånd har börjat ge resultat. Han har dessutom hittat helt rätt i val av partner och Knutsson/Asenjo lär ha en mycket rolig säsong framför sig, som även ska inkludera några WPT-kval längre fram.

Kanske, kanske får vi även se paret tävla i Sverige.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk