Massiv kritik mot lägeruttagningar

I helgen hålls ett sista landslagsläger. Uttagningarna har lett till ett så starkt missnöje att förbundet nu känner sig tvungna att förtydliga sig.

28 spelare (13 killar och 15 tjejer) är kallade till landslagslägret i Halmstad. I ett utskick förklarade förbundet att Calle Knutsson och Daniel Windahl redan anses vara klara för VM-kvalstruppen och dessutom ska träna i Spanien i helgen.

Men den uttagning som förbundskaptenerna Dani Dios och Andréas Johansson gjort av de 28 spelarna har mött stark kritik – främst på damsidan, där kaptenerna kraftigt har gått ifrån rankingen och tagit ut spelare efter andra kriterier.

- Jag trodde inte att det skulle bli ett sådant liv. Det har varit mycket synpunkter och då gäller det att vara efterklok. Vi borde ha varit betydligt tydligare med vad som gäller, att vi bygger landslag på sikt, säger Stefan Krüeger, landslagschef.

En rad namnkunniga tjejer blev inte uttagna till Halmstad, bland annat EM-spelarna Emmie Ekdahl och Ann Roslund. Dessutom saknas Anna Bläckberg, Helena Dahlström och Annika Möbuis. Samtliga har hållit sig långt framme i tävlingarna och ligger högt på rankingen.

I stället har förbundet tagit ut unga spelare på väg upp.

I den skrivelse som förbundet nu gjort förtydligar man kriterierna.

Skaermavbild 2018 05 04 Kl 153146Landslagets Team Manager Stefan Krüeger förtydligar kriterierna.

- Rankingen har ingen avgörande betydelse. Jag vill också vara tydlig med att det här inte är någon slutgiltig uttagning för VM. Den görs först efter SM och alla spelare har fortfarande chansen, även de som inte är uttagna till Halmstad, säger Krüeger.

- Mitt budskap till de som inte kommit med är att knyta näven och visa förbundskaptenen. Det positiva är det starka engagemang som visats.

Krüeger avslutar med att ge förbundskaptenerna Dios och Johansson sitt fulla stöd.

- Jag har ett jättestort förtroende för dom. De lägger ner tid och engagemang för att svensk padel ska kunna ta nästa steg.

 

Herrarna som är uttagna i helgen:

André Schlyter Malmö, Andreas Pålsson Lödde, Anton Andersson Uppsala, Björn Mossberg Malmö, Bobby Seger Lödde, Christoffer Sonesson Malmö, Douglas Rutgersson Helsingborg Racketklubb, Filip Svensson PDL Lund, Husein Mehmedovic Helsingborg Racketklubb, John Larsson Halmstad, Ola Brodén Malmö, Pierre Bonfré PDL Göteborg, Simon Vasquez Ryska posten

Damerna som är uttagna i helgen:

Ajla Behram Pixbo Göteborg, Alexandra Andersson PDL Lund, Anna Svedenhov Padel Crew Helsingborg, Anna Åkerberg Malmö, Anna Velica Uppsala, Antonette Andersson Göteborg, Baharak Soleymani Uppsala, Billie Gajic Malmö, Ebba Stedt Hässleholm, Erica Falegren Luleå, Izabella Von Fielitz Malmö, Mari Andersson PDL Lund, Matilda Hamlin Pixbo Göteborg, Smilla Lundgren Malmö, Sofia Arvidsson Halmstad.

 Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk