Annons
Skaermavbild 2018 02 20 Kl 103640
Intervju

Mannen bakom Zlatans padelsatsning

Stockholm Han är mannen bakom Padel Zenter. Nu berättar Thomas Sandström om starten i Stockholm, framtidsplanerna och sin vänskap med partnern Zlatan Ibrahimovic.

”Projekt Z” omgärdades av mycket hemlighetsmakeri. Allt som sipprade ut var små rykten: ”Har du hört att Zlatan ska bygga padelhall i Årsta”.

Jodå, snacket gick i padelkretsar, men stämde det?

Det dröjde länge innan vi verkligen visste att det skulle bli av. Det var i mitten av oktober som fotbollslegendaren själv avslöjade planerna på sitt Instagramkonto. Sedan exploderade nyheten över hela padelvärlden.

Zlatan är såklart ett gigantiskt stort namn i Spanien och Argentina, så Padel Zenter blev ganska snabbt en av världens mest omtalade padelanläggningar, innan den ens hade öppnat.

- Allt tar så lång tid när det gäller bygglov och så vidare. Jag började faktiskt titta på andra städer ett tag, men till sist beslutade jag mig för att fokusera helt på Årsta, säger Thomas Sandström.

Nu har hallen varit öppen för uthyrning i några veckor och omdömet från spelarna är i det närmaste lyrisk.

- Vi har fullt kvällar och helger. Det är dagtid som det tar lite längre tid att fylla banorna, säger han. Men vi ser en ökning varje vecka så ser bra ut.

När ska den officiella invigningen hållas?

- Det blir inom kort.

Vad har Padel Zenter för framtidsplaner? Många är nog intresserade av hur stora ni har tänkt bli?

- Vi har stora visioner, men sätter inte upp några mål. Vi har inga begränsningar heller. Planerna ändras lite från dag till dag då det dyker upp nya intressanta objekt.

Skaermavbild 2018 02 20 Kl 103656Padel Zenter i Årsta har nio banor och tolv meters takhöjd.

Thomas Sandström säger att Padel Zenter hela tiden scannar av läget för tänkbara objekt, både befintliga lokaler och tomter för nybyggen.

- Men vi har höga krav när vi letar. Gäller det nya byggnader kan man ju bygga som man vill, men om det är en befintlig hall måste den uppfylla vissa krav. Jag skulle aldrig ta en lokal om den inte uppfyllde alla våra krav som takhöjd med mera.

- Vi är även kräsna med materialet och tycker själv att vi har de bästa banorna som finns för tillfället, med det officiella WPT-gräset. Vår ambition kommer alltid vara att göra det så bra som möjligt.

Blev hallen i Årsta så bra som du hoppades?

- Ja, det kan jag med gott samvete säga.

Vad blir nästa projekt?

- Det finns inga beslut tagna. Vi för dialoger och beslut kan ju tas snabbt. Men vi fokuserar på större anläggningar och vi känner oss inte alls geografiskt bundna utan tittar över hela landet.

Har Padel Zenter även planer att bli platsen för större tävlingar?

- Det är något som finns i tankarna. Vi ska även ha en tränare på plats inom kort.

Berätta, vem är Thomas Sandström?

- Jag har varit entreprenör i hela mitt liv och varit en hel del i restaurangbranschen. Målet med alla mina företag är att det ska bli så bra som möjligt och nu blev det padel.

Varför blev det padel?

- En glädje för sporten. Jag började spela när det kom till Malmö. Och när jag spelade mer och mer såg jag att det fanns mycket man kan göra.

Du är från Malmö, precis som Zlatan Ibrahimiovic?

- Ja, jag är Malmökille. Men jag har alltid haft band till Stockholm och har bott här till och från.

Hur ser dina band till Zlatan ut?

- Vi har varit vänner privat i över 15 år. Och Padel Zenter är våra gemensamma tankar från början. Vi kör det här tillsammans, det är vårt projekt men av förståeliga skäl är det jag som driver projektet.

Vem av er är bäst på padel?

- Det låter jag vara osagt. Han har ju helt klart förutsättningarna, men har ju inte utrymme att träna.

Var blir Padel Zenters nästa padelcenter?

- Det väntar vi med att berätta tills det är signat. Annars är drevet bara igång. När allt är klart får alla veta det samtidigt.

Johan Håkansson

Annons
Annonser

Sponsorer

 • Bullpadel
 • PadelCrew
 • PDL
 • Skaermavbild 2017 09 20 Kl 134939
 • 1
 • Padler Logo Se Rgb 1
 • Babolat
 • 25488985 1537573959657758 149684766 N
 • Unisport Logo Pos Tm
 • Skaermavbild 2018 01 17 Kl 163158
 • Logga
 • Vaexjoe Halmstad Padelcenter 01
 • Rpp 1
 • Pos 1
 • Vasterasenkoping