KRÖNIKA: Vad fan hände, egentligen?

Vad gjorde WPT-höjdaren hos Zlatan i går? Det är en fråga som Johan Håkansson funderar kring i sin krönika.

Först och främst måste jag få uttrycka min beundran och fascination över att Zlatan och hans gäng lyckades hålla gårdagens invigning så hemlig.

Det var faktiskt inte många som visste att Ibrahimovic himself skulle dyka upp i går. Ännu mindre att en stjärnparad bestående av Paul Pogba, Henke Larsson, Peter Forsberg, Jörgen Persson samt några av världens och Sveriges bästa padelspelare var på plats.

Alla stora medier var inbjudna, men alla hade dyrt och heligt lovat att inte gå ut med någon information innan 19.00 igår – av rädsla att det skulle kunna åstadkomma kaos i zentret.

Det fantastiska är att alla höll sitt löfte. Och efter 30 år inom journalistyrket vågar jag nog påstå att det bara finns en svensk som har en sådan pli på journalistkåren.

Han heter Zlatan Ibrahimovic

19.00 brakade cirkusen igång med livesändningar på kvällstidningarnas webbsidor.

Allt var en smula kaotiskt och som padelunderhållning hade det en hel del att önska. Visst var det lite kul att se Zlatan spela, men bara en stund. Särskilt duktig är han ju inte, i ärlighetens namn.

Sedan väntade en precis lika kaotisk intervjustund och de samlade journalisterna struntade ju givetvis fullständigt i padel utan såg det som ett unikt tillfälle att få svar på allt annat av en ovanligt avslappnad superstjärna.

Zlatan öppnade dörren till landslaget och vips var allt fokus på padel borta.

Svenska medier brydde sig inte ett skvatt om vad som faktiskt hände där i Årsta. Att till exempel Fernando Belasteguin, världens bästa padelspelare genom tiderna, var på plats.

Tyvärr var inte Padelfeber inbjuden till invigningen i går. Om jag hade varit på plats hade jag haft ett helt annat fokus än övriga journalister. Jag hade till exempel noterat att World Padel Tour närvarade stort och ståtligt.

Världsspelarna Fernando Belasteguin och Matias Diaz var där.

Men framför allt var WPT-höjdaren Hernan ”Bebe” Auguste där.

Och då kan vi vara ganska säker på att det hände saker i kulisserna. Auguste åker inte bara upp till Sverige så där, även om säkert även han tycker att det är stort att träffa Zlatan Ibrahimovic. Där Auguste är – där brukar det ske förhandlingar.

Så vad är på gång? Är Padel Zenter på väg att få en WPT-tävling? Vill WPT knyta till sig Zlatan på något sätt? Eller var ”Bebe” och ”Bela” i Sverige för att visa sitt stöd till sommarens Swedish Open i Båstad?
Vi lär få veta i sinom tid. Men något hände i går, det är jag övertygad om.

Skaermavbild 2018 03 02 Kl 113228Sofia Arvidsson och Mati Diaz mot Zlatan och Bela.Foto: Jörgen Persson

Vad betydde då Zlatanjippot för svensk padel? Det är omöjligt att svara på. Givetvis är det en bra sak att båda kvällstidningarna har en lång livesändning och att sporten på så vis får exponering. Kanske lockades några tittare att testa av att se Zlatan möta Foppa, även om jag tror att sporten hade tjänat mer på att vi hade fått se padel i världsklass.

Att så få padelälskare fick chansen att se ”Bela” spela live när han för andra gången någonsin besökte Sverige känns också lite trist.  

Tre svenska mästare var plats: Daniel Windahl, Simon Vasquez och Sofia Arvidsson. Jag hade gärna sett en match mellan Windahl/Diaz och Vasquez/Bela. Det hade varit sann propaganda för sporten.

Nu fick Sofia Arvidsson spela med och mot världsstjärnorna och Zlatan - men då hade TV-kamerorna slocknat. 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk