KRÖNIKA: Finns en konflikt - lös den!

Padel Crew är besviket på förbundet. Nu kräver Johan Håkansson att båda parterna träffas och rensar luften.

Ja, jag tycker det var fullständigt huvudlöst att det avgjordes en SPT-tävling samma helg Sverige för första gången arrangerade en WPT. Dessutom bara några mil därifrån.

För mig är detta helt obegripligt. Att WPT kommer till Sverige är inte bara en angelägenhet och en stolthet för Padel Crew och Helsingborg. Det är något som hela den svenska padeln bör känna för och stå bakom. Inte minst vårt förbund.

I övrigt tänker jag inte ge mig in i att försöka tolka och ta parti. Jag kan ingen historik eller om det finns gammalt groll.

Däremot är det uppenbart att något är fel och att det måste rättas till.

När jag intervjuade Padel Crews tre ägare Kim Olsson, André Hagberg och Andreas Lilja kom samtalet till hälften att handla om vilken besvikelse de kände. Här hade de tagit WPT till Sverige och brutit ny mark, skapat nya ovärderliga kontakter – och känt sig totalt nonchade av sitt eget förbund.

Jag vet inte vad som är ”en känsla”, eller vad som verkligen är sant. Men jag vet att Padel Crew i besvikelse funderar på att inte arrangera några fler SPT-tävlingar.

Detta är allvarligt.

Svensk padel bygger på att sporten och de som driver kommersiella hallar på något sätt går hand i hand. Att alla i grunden vill sporten väl.

Redan i år fanns orosmoln när stora, mäktiga Stockholm i princip inte arrangerade en enda tävling (till sist blev det en på PDL). Men ingen tourtävling. Jag vet inte exakt varför – jag vet däremot att det inte är bra för padeln.

Vi klarar knappast av en motsättning mellan förbund och de stora hallägarna.

Därför föreslår jag att det inom kort rensas luft, röks fredspipa, reds ut och att man sedan skakar hand och tittar framåt.

Jag ser gärna att förbundets ordförande Tomas Persson, som jag känner som en mycket klok och fin människa, sätter sig i ett slutet rum tillsammans med Olsson, Hagberg och Lilja och går igenom vad som har hänt.

Vad borde förbundet ha gjort bättre?

Hade Padel Crew kunnat agera på ett annat sätt?

Och framför allt: hur ska det göras nästa år för att alla ska känna sig stolta och delaktiga?

För World Padel Tour har kommit till Sverige för att stanna. Det är ingen tvekan om det. Jag har själv pratat med både höjdare och spelare och alla är verkligen lyriska.

Sverige är tillsammans med Frankrike, Portugal och Italien det land som WPT tittar allra mest på. Här växer sporten, vi tar den seriöst och vi är duktiga på att organisera och arrangera.

WPT vill ha både svenska tävlingar och svenska spelare på touren i framtiden. Det går helt i deras linje på att globalisera padeln.

Då får inte något groll eller prestige komma i vägen.

Johan Håkansson

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk