KRÖNIKA: De Dramatiska Dagarna

SM-lottningen släpps. Det sista EM-lägret väntar. De sista spelarna ska gallras bort. Den närmaste tiden blir en riktig rysare.

Ja, det är väl lika bra att vi tar dramat i kronologisk ordning.

I dag ska, om allt går som det är tänkt, SM-lottningen offentliggöras och det är givetvis hur dramatiskt som helst.

Den information jag har fått säger att lottningen i de öppna klasserna redan är gjord. Allt som behövs är ett klartecken från förbundet och ett tryck på en knapp för att vi alla ska kunna ta del av den. Personligen sitter jag på nålar.

I damklassen är (i Billie Gajics frånvaro) Sofia Arvidsson och Annas Svedenhov skyhöga favoriter. Men där bakom finns flera bra lag och personligen ser jag fram emot ett möte mellan Antonette Andersson/Ebba Stedt och Åsa Eriksson/Ann Roslund.

Men det är herrklassen jag kommer att kasta mig över allra först.

Där börjar det bli riktigt tufft.

I fjol kändes det som att två lag stod i en klass för sig och dessa lag har även dominerat den svenska scenen sedan dess. Ändå känns det faktiskt som om minst fem lag har en realistisk chans att gå hela vägen, bara de har den rätta dagen.

Vilka fem, kanske ni undrar?

Jo, givetvis fjolårsfinalisterna. Bobby Seger och Andreas Pålsson måste gälla som favoriter och Anton Andersson/Ola Brodén som största utmanare.

Men jag räknar med att följande tre lag har alla chanser att utföra stordåd:

✔ Christoffer Sonesson/Calle Knutsson.

Ett nykomponerat par som ”på pappret” borde kunna spela hur bra som helst.

✔ Andreas Beer/Björn Mossberg.

Missade matchboll mot Seger/Pålsson vid SPT-tävlingen vid Helsingborgs Racketklubb.

✔ Simon Vasquez/Daniel Windahl.

Har hela säsongen visat vilken slagkraft laget har.

Lottningen blir så oerhört viktig här. Vilka stora elefanter går mot varandra? Två av dessa fem lag måste stöta på varandra redan i kvartsfinalen.
När jag ser seedningen borde det kunna bli våra två största framtidshopp som brakar ihop i kvarten: Calle Knutsson och Daniel Windahl. Ojojoj.
Dessutom finns det flera lag med kapacitet att skrälla i enstaka matcher. Topplagen kan absolut åka på minor på vägen fram.  

 

Och som om det inte vore nog med spänning och prestige som det är så har vi ju EM-truppen som spetsar till allting ytterligare.

Några toppspelare har redan fått besked att de inte får plats i Daniel Dios EM-lag. Dessa vill givetvis visa på SM att Dios tagit fel beslut.

Nu i helgen hålls det andra EM-lägret. Denna gång i Helsingborg och detta läger har lite gått under radarn. Personligen visste jag inte ens att lägret ska hållas på Padel Crew förrän i går…

Men det är ju faktiskt hur dramatiskt som helst. Nu återstår 20 spelare (tio män, tio kvinnor) som ska slåss om 16 platser.

Fyra ska alltså bort och enligt förbundet lär detta presenteras i början av nästa vecka.

Ja, ni förstår själva.

Några av Sveriges bästa spelare kommer alltså få årets stora besvikelse – bara dagarna före SM.

Nej, jag tycker inte att det är ett optimalt upplägg. Det är faktiskt i grymmaste laget. Men det är bara att hoppas att dessa fyra tar motgången på bästa sätt och spelar sin allra bästa padel i Halmstad nästa helg.

Ja, denna dramatiska tid kulminerar givetvis med SM i Halmstad nästa helg där över 200 spelare tillsammans skapar årets svenska padelfest.

Härliga tider. 

Spännande tider. 

Johan Håkansson

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk