Juniorer bjöds in av landslaget i Halmstad

När Sveriges bästa herrar samlades i Halmstad fick även 13 juniorer fick chansen att träna under landslagsledningen. ”Superhärliga ungdomar med otroligt brinn för padel”, säger Andréas Johansson, assisterande förbundskapten.

VM-kvalet närmar sig för herrlandslaget och inom kort ska truppen tas ut.

Något som märktes i Halmstad där vår herrelit samlades för att träna under Dani Dios och landslagsledningen.

- Det var en ruggigt svettig dag. Vilka djur. Vi fick avbryta en halvtimme innan på grund av krampkänningar här och där. Alla körde verkligen gärnet, säger Andréas Johansson.

När dagen var över var förbundskaptenerna nöjda – men insåg också att de har problem.

- Spelarna har gett oss huvudvärk. Det blir inte lätt att göra uttagningen inför VM-kvalet. Vi hade varit trygga att åka till kvalet oavsett vilka av dessa spelare vi hade valt. Det blir tycke och smak. Det är verkligen superjämnt, säger Johansson.

- Alla har gjort det så bra och visat rätt mentalitet.

Skaermavbild 2018 05 05 Kl 193230Sveriges bästa herrar tränade som djur under lördagen i kampen om VM-kvalplatser.

Ett nytt inslag var att landslagsledningen bjudit in ungdomar i åldrarna 14-18 år för att dels se landslaget träna och sedan själva få köra samma övningar under landslagsledningen. Ett koncept som Johansson bedömer som en succé.

- Vi vill komma igång med juniorerna. Ju fler som vill träna padel som Dani Dios vill och ju tidigare de gör det desto bättre. Idealet är att börja forma spelare i 13-14-årsåldern.

13 spelare från Skåne till Norrbotten hade tagit chansen.

Skaermavbild 2018 05 05 Kl 19315613 ungdomar tog chansen att få träna med landslagsledningen.

- Härliga ungdomar. De var med på banan och lyssnade på genomgångar med herrarna. Sedan fick de köra samma övningar själva och de var minst sagt sugna där på banan. Det var extremt roligt.

Det är nu klart att herrlandslaget ska kvala 5-8 juli. Spelplatsen bestäms i morgon. Det är också klart att lottningen sker nästa helg och att Sverige tillhör seedningsgrupp 1 – vilket innebär att de slipper möta Frankrike och Tyskland.

I grupp två finns Österrike, Finland och Holland.

I grupp tre: Litauen, Schweiz, Estland.

I grypp fyra: Tjeckien, Polen och Danmark.

Grupp fem: Norge och Senegal.

Svenska damerna, som redan är VM-klara, samlas i morgon. 

Johan Håkansson 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk