Hussfelts dröm: elitspelare, stjärnkock och landskamp

Landslagsspelare, stjärnkock, drömkåk och landskamp. TV-profilen Jesper Hussfelt spar inte på krutet när han ordnar padelresa.

Jesper Hussfelt var en av personerna bakom att få World Padel Tour till Båstad i sommar.

Men hans brinn för padel stannar inte där.

- Jag är så biten av den här sporten. Jag har precis samma känsla nu som jag hade när jag var barn och man sopade grusbanan i tennis. Det är sann idrottsglädje, säger han.

Ett annat sätt att visa sin kärlek till sporten är att en gång per år ordna en padelresa till Marbella med inkluderad landskamp mot Spanien (Hussfelt Cup).

- I fjol fick vi stryk med 13-11. I år måste vi ta revansch, säger han.

Därför siktar han i år på att få med sig gräddan av svensk padel.

- Daniel Windahl och Simon Vasquez är på gång. Jag har även frågat Anton Andersson. Dessutom ser det ut som om Bobby Seger och Andreas Pålsson redan är på plats där nere och tränar. De ska undersöka om de också kan vara med. 

Läs mer om resan här.

Resan har 16 platser och alla deltagare ska bo i samma hus med pool.

- Och våra middagar lagas av stjärnkocken Edin Dzemat.

Som tränare under veckan har Hussfelt anlitat världsspelaren Godo Diaz (rankad 13 i världen, lillebror till stjärnan Mati Diaz).

Träningen och landskampen sker på anrika anläggningen Nueva Alcantara.

- Tanken är att vi ska ägna oss mycket åt teambuilding under tiden där och verkligen svetsa samman ett lag med sammanhållning för att sedan slå spanjorerna, säger Hussfelt.

- Eftersom Marbella var platsen där padeln verkligen slog rot i Spanien vill vi även ägna oss åt lite historieberättande och visa hur sporten växte fram, säger han.

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk