Vilka är de som ska utveckla sporten?

Padelfeber frågar ut våra nya styrelsemedlemmar.

Här nedan följer en rad frågor och svar från tre nya styrelsemedlemmar. Vad som driver dem, varför de älskar padel och vad de vill uträtta: 

Skaermavbild 2017 03 14 Kl 184116

Charlotta Aronsson, Uppsala:

Berätta kort om dig själv?

- Jag är en 40-årig ung ”tjej” från Linköping från början men nu bosatt i Uppsala sen 16 år med man och en 6 årig dotter.

- Min idrottsliga bakgrund ligger främst i tennisen med tid på TTA Båstad tennis gymnasiet och universitetsspel i USA. Några få turer på touren. Utbildning i Fitness management och Pysical Education. Jobbar nu på USIF i Uppsala.

Hur kom du själv i kontakt med padeln?

- Jag är ganska ny i min kontakt med padel. Det var när Andreas Ehrnvall tog banor till Uppsala för ca fem år sedan. Vi känner varandra från tennistiden, så det var han som introducerade mig. Och jag älskar det lekfulla och strategiska spelet.

Varför vill du engagera dig i förbundet?

- Hela mitt liv har handlat om idrott på ett eller annat vis. Just padeln är så intressant för den passar verkligen alla. Allt från den elitsatsande till bollrädd nybörjare. Från elit till folkhälsa. Som det ser ut idag håller strukturen på vårt berömda föreningsliv på att förändras och det kommer även sporten att göra då. Jag vill se till att vi försöker behålla de goda från föreningslivet och förbättra med det nya tänket utan att idrotten blir för segregerad. Här har vi en idrott som alla kan spela och då måste vi se till att alla kan få chansen. Jag hoppas det här lekfulla som fortfarande finns i padeln kommer leva kvar länge och att vi kan se styrkan i att padelspelare håller på med fler sporter och inte börja satsa för tidigt. Kan vi få en god bredd kommer vi få en fantastisk topp.

Vilka frågor brinner du mest för att driva?

- Det jag framförallt brinner för är barn- och ungdomsverksamheten. Det är helt fantastiskt att vi 40+ har hittat en ny hobby men ärligt talat är det den yngre generationen som är vår framtid och det är där vi kommer nå våra större framgångar. Även i folkhälsoperspektiv har vi mer jobb att göra med våra barn och ungdomar idag än 40 plus. Jag är för utveckling i alla sammanhang.

Hur ser du på padelns utveckling i Sverige?

- Som jag sa tidigare så finns det ingen sport som så många kan utöva vilket gör att utvecklings möjligheterna är mycket goda på så många nivåer. Om vi ska jämföra den med någon sport i utvecklingsmöjlighet skulle jag säga innebandy. En sport som spelades på ”ploj” från början och är relativt enkelt för alla att spela, är idag en av Sveriges störta sporter, i antal utövare. Vi behöver bara fler banor runt om i landet.

 

Skaermavbild 2017 03 14 Kl 184007

Samuel Godberg, Uppsala: 

Berätta kort om dig själv?

- Jag är 46 år, bor i Uppsala och har fru och två barn. Jag är konditor i grunden men jobbar nu med Ballingslövs kök. Dessutom driver jag och är delägare i Uppsala Padel Partners och AB Padelcenter.

- Jag gillar all idrott. Ett av mina största intressen utöver padeln är friskidåkning. Jag gillar att lägga mig i saker och komma med lösningar. Och jag passar tiden.

Hur kom du själv i kontakt med padel?

 - Vi var ett gäng kompisar som spelade tennis två gånger i veckan. När anläggningen byggde två utepadelbanor så provade vi och blev helt fast.

Varför vill du engagera dig i förbundet?

 - För att jag tror att jag kan bidra med sunda tankar och idéer gällande padelns utveckling i Sverige

Vilka frågor brinner du mest för att driva?

- Att skapa bra kommunikation mellan förbund, hallägare och föreningar. Jag tycker att det är viktigt att vi får en vi-känsla och inte en vi och dom-känsla.

Hur ser du på padelns utveckling i Sverige?

- Mycket positivt, för att padelns utveckling i Sverige ska fortsätta, måste vi alla hjälpas åt att få in flera ungdomar i sporten, genom tex lovaktiviterer, skolmästerskap mm.

 

Skaermavbild 2017 03 14 Kl 184159

Mattias Mikulsk, Stockholm:

Berätta kort om dig själv?

- Jag heter Mattias Mikulski och bor i Stockholm. Förutom att jag är aktiv och drivande i flera padelprojekt i Stockholm så vill jag ständigt utmana och utveckla mig själv som person.

Hur kom du själv i kontakt med padeln?

- Sommaren 2015 var jag med familj och vänner i Marbella. Upptäckte en padelklubb i området där vi bodde. Jag blev inspirerad och fascinerad av sporten och hur klubben bedrev sin verksamhet med en helhetstänk. Allt från pensionärer till de allra yngsta. Kände att jag blev 10 år igen och min flickvän kan nog intyga att det blev en hel del häng vid gallret.

Varför vill du engagera dig i förbundet?

- Jag ser det som en häftig utmaning, har tidigare haft uppdrag både på klubblagsnivå och styrelseuppdrag i tennis samt varit talangutvecklare och ungdomsansvarig i ett av Stockholms största innebandyföreningar. Det känns som en naturlig steg nu när chansen dök upp att hoppa på som suppleant för Padelförbundet.

Vilka frågor brinner du mest för att driva?

- För att göra en positiv förändring och utveckling behövs visionärt ledarskap. Det är enligt mig den största framgångsfaktorn när vi arbetar med utvecklingsfrågor. Förutom att säkerställa kvalitativt utbildningskoncept så ligger mitt största fokus på ungdomsidrotten och att ta fram nationella och regionala strategier med långsiktiga handlingsplaner. Jag anser att en regionindelning är ett måste och att vi ska jobba proaktivt mot förbundets föreningar och hitta en arbetsmetod där vi kan stötta nya föreningar och hallägare.

- Vi behöver jobba mer målstyrt med mål och delmål och ha ett stor fokus på en kvalitetssäkrad verksamhet.

Hur ser du på padelns utveckling i Sverige?

- Jag ser positivt på utvecklingen, men som alltid när det går fort så behöver vi även stanna upp för att både reflektera och utvärdera. Tror det viktigaste just nu är att hitta rätt människor och bygga rätt organisation och struktur från grunden. Att faktiskt stanna upp och ta fram tydlig vision där vi alla kan sluta upp och arbeta mot samma mål.

 Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk