Gajics besked: ”Därför missar jag SM och EM”

Billie Gajic har känt en stress och press att berätta varför hon inte tänker spela EM. Men allt fick en logisk och vacker förklaring.

 Gajic har utan tvekan varit spekulationernas spelare den här hösten.

Sveriges bäste spelare de senaste åren meddelade först sin partner Antonette Andersson att det inte skulle bli något spel i höst. Sedan avstod hon även en tourtävling.

Till Padelfeber var hon även vag om framtiden när det gällde SM och EM.

Alla har givetvis undrat vad som hänt.

- Jag har fått massor av meddelanden av folk som undrat. Men jag har inte velat berätta förrän nu.

Men allt fick i dag en logisk förklaring.

När Sveriges bästa tjejer samlades i Löddeköpinge för att drillas av Dani Dios och Gabo Loredo dök Billie upp för att berätta.

- Det var lite nervöst. Jag kan vara öppen med min padel och mitt jobb, men när det kommer till det privata är jag väldigt tillbakadragen.

Skaermavbild 2017 09 10 Kl 190115

De landslagsaktuella spelarna som drillas av Dani Dios och Gabo Loredo fick höra stjärnan Billie Gajics berätta varför det inte blir något EM.

 

 

Gajic berättade att hon är gravid och att hon vid EM kommer att vara i sjunde månaden. Därför har hon nu avbrutit tävlingssäsongen.

- Jag känner att jag inte är helt redo att prata om det. Det känns inte helt bekvämt. Men alla tjejerna var jättegulliga. Och de blev förvånade. Ingen hade riktigt förstått att det var en graviditet det handlade om.

Gajic berättar att hon var gravid även när hon spelade WPT i Valladollid i somras och att det var en av anledningarna till att hon tog helt slut i värmen.

- Men att bilda familj har funnits med i planen hela tiden och jag tänker satsa på padeln i tio år till. Då passar det bra att få barn innan det riktigt galna tåget börjar. Sedan hoppas jag att bäbisen kan följa med ut på tävlingar.

Gajic säger att hon även missar SM i Halmstad i oktober.

- Men det känns inte så mycket faktiskt. Det är ett SM nästa år också och då avgörs även VM.

Gajic var på ultraljud i veckan och fick då veta att allt ser bra ut och att barnet är friskt. Då kändes det även som ett bra tillfälle att berätta hur allt låg till.

Vet du om det blir någon som kommer dominera tjejtouren eller killtouren i framtiden?

- Haha. Det blir en pojke. Sedan om det blir en padelspelare får vi se. Men några av tjejerna scoutade redan in blivande sparringpartners till sina barn.

Gajic tränade inte med de övriga, men hade ändå fullt upp i Löddeköpinge då hon har hållit i förbundets tränarkurs tillsammans med Andréas Johansson.

- Vi har pratat om hur kursen kan göras bättre och sedan överlämna arbetet till andra.

Positivt. Förvånade. Ingen hade förväntan att det var en graviditet handlade om.

Annars tränar Gajic på, både på gym och på padelbanan.

- Jag får köra med lite lägre intensitet. Jag ska hålla igång och bibehålla fysiken. Padelmässigt känns det också bra. Men jag har slutat med sparringmatcher. Att köra övningar på två eller tre spelare går dock bra. Och det är ju nötandet jag behöver. Men i match blir det okontrollerade rörelser och så blir jag så himla andfådd.

 Johan Håkansson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk