"Folk köper de dyraste racketarna"

Tre kompisar öppnade en renodlad padelbutik. Hur det går? Bättre än planen.

 Precis som så många andra i Sverige provade Patrik Höök padel av en slump och blev biten. Så biten att han gärna ville jobba med sporten på något sätt.

- Jag och en kompis var faktiskt nära att öppna en padelhall i Kista med tio banor. Men det blev problem med bygglovet så det rann ut i sanden.

I stället för hall blev det butik.

- Vi tyckte att hallarna hade så dåligt sortiment och tänkte att vi kunde göra något där.

Tillsammans med sin svåger Gustaf Höök och kompisen Jonas Gustafsson bestämde de sig för att öppna Sveriges första renodlade padelbutik. Och de tänkte inte nöja sig med att sälja de märken som redan fanns i Sverige.

- Före sommaren åkte vi ner till Spanien och rekade lite. Det slutade med att vi hittade märken som Siux och Orygen, säger Patrik.

I dag har Padler.se runt tio varumärken – och inom kort kan det utökas med ytterligare tre.

- Det blev just klart att vi även tar in det spanska märket Vibor-a. Även Adidas kommer vi börja sälja.

Hur har det gått för er?

- Det har gått bättre än vad vi trodde. Vi har gjort fler affärer än vi trodde, men då också lagt ner mer pengar på marknadsföring än planerat. Vi har en tvåårsplan och vi har hela tiden legat över den planen.

Vad säljer ni mest av?

- Bullpadel. Utan tvekan.

Är det något som förvånar er när ni ser folks köpvanor?

- Ja, att folk köper dyrare racketar än vi trodde. Men det kanske beror på att det är padelnördarna som hittar till oss. Våra kunder är kunniga och kan mycket padel.

Ni säljer bland annat en modell av Siux som nästan kostar 5 000 kronor. Köper folk det racketen?

- Ja, så sent som i veckan sålde jag ett sådant till Norrköping. Generellt kan man säga att vi säljer slut på de dyra, medans de billiga ligger kvar. Däremot märker vi att det börjar bli en efterfrågan på barn- och juniorracketar och det är kul.

Ni är ju i första hand en e-handelsaffär – men ni har ju faktiskt en butik i Stockholms innerstad?

- Ja, men vi kallar det än så länge för showroom, för även om jag är här för det mesta så har vi inga öppettider. Men vi har folk här inne i princip varje dag. Och vi vill ju sälja allt som har med padel att göra: skor, kläder, bollar, rack. Även linement och skydd mot tennisarmbåge.

Trion bakom Padler kommer från olika bakgrunder. Patrik Höök har jobbar med rekryteringar, svågern Gustaf är managmentkonsult med erfarenhet av e-handel och Jonas har en bakgrund inom design och teknik.

- Vårt mål är att bli det naturliga valet och det ska vi bli via bra utbud, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser. Vi får mycket feedback av kunder och de är oftast väldigt nöjda. Målet är att de ska ha varorna inom 24 timmar. 48 timmar klarar vi garanterat. Dessutom har vi kostnadsfria leveranser och returer.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk