Försäljarna märker av padelboomen

Racketspecialisten har haft en fördubbling på bara tolv månader.

 Racketspecialisten grundades 2007 och är störst i Norden på just racketsport. De var länge kända som återförsäljare av tennis, squash och badminton. Men de senaste åren har padeln blivit en allt viktigare del av sortimentet.

Hur upplever ni på Racketspecialisten den svenska padelmarknaden i dag?

- Det är ett fantastiskt intresse kring padeln i Sverige i dag. Just när det gäller padel är det ju ytterst få utövare som faktiskt har ett padelracket liggande i garderoben sedan tidigare, vilket gör att de flesta behöver inhandla ny utrustning. Många av våra kunder som kommit igång vill också utforska det utbud som finns och prova sig fram till just sin favoritutrustning.

Det åter som padeln blir allt viktigare för er?

- I dag är padeln högt upp på prioriteringslistan för oss. Det ökade intresset och efterfrågan har gjort det möjligt för oss att satsa mer på ett bredare utbbud med fler varumärken. Och genom ökade volymer kan vi hitta bättre erbjudanden till våra kunder. Vi har faktiskt dubblat vårt utbud över en tolvmånadersperiod, både vad gäller varumärken och antal produkter.

Vilka racketar säljer ni mest av?

- Hos oss är varumärken som är nischade mot padel de mest efterfrågade, som till exempel Bullpadel och Nox. Våra enskilda storsäljare är faktiskt toppmodeller med ett pris på 2 000 kronor och uppåt, vilket jag finner något överraskande.

Ni som jobbar på Racketspecialisten – lirar ni själv padel?

- Absolut! Som det är nu kan det vara lite svårt med tider som fungerar med arbetet och livet i övrigt. Vi spelar själva med jobbet på Padelverket helgdagar 07 eller 08. Det är inte mycket som får mig att åka iväg den tiden en helgmorgon, men det är så otroligt roligt med padel. Dessutom är det givande i mitt arbete.

Padeln växer så det knakar i Sverige. Vad säger du själv om sportens utveckling?

- Det sker ju planering, projektering och byggande av många banor runt om i landet nu vilket är jätteroligt. Jag hoppas att efterfrågan är så pass stor att dessa banor kan fyllas. Speciellt i storstadsregioner om det blir ett stort utbud. Det är ju dock ingen tvekan om vilket genombrott padeln fått och jag är den första att erkänna att jag inte trodde på denna snabba utveckling.

Har du några teorier varför? Vad gör padel så roligt?

- Varje match vi spelar skapar ett socialt umgänge till utövandet, både på banan och på jobbet efteråt. Våra matcher har en tendens att fortsätta på kontoret. Det är också kul att många som testar blir så otroligt engagerade. Det finns så mycket att lära sig för att bli bättre.

Varsågod att titta i spåkulan: hur ser sportens framtid ut i Sverige?

- Jag är egentligen för dåligt insatt i alla satsningar som görs i Sverige, men den bild jag har är att de eldsjälar som driver sporten gör ett riktigt bra arbete och med den start padeln fått finns alla möjligheter. Kan vi få några inhemska spelare att utmana på touren, få internationella tävlingar på svensk mark (som är på gång nu) och ett bra fokus på unga så tror jag att vi kommer se en fin utveckling. Vi arbetar ju i hela Norden och vi hoppas även att våra grannländer ska få den utveckling vi sett i Sverige.

Ni är ju stora även i tennis. Hur ser padelns utveckling om ni jämför med andra sporter? Kan man se trender?

- Svår fråga. Vi ökar våra volymer på övriga racketsporter också. Så utifrån dessa sisffror kan jag inte dra såna slutsatser. De tennishallar vi arbetar med har fortsatt högt tryck.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk