Förbundet: ”Vi lägger oss platt”

Padel Crew riktade stenhård kritik mot Förbundet. Nu svarar styrelsemedlemmen Novy Karlsson.

Det var efter WPT-turneringen i Helsingborg som Padel Crews ägartrio André Hagberg, Kim Olsson och Andreas Lilja gick ut med tuff kritik i Padelfeber mot förbundet.

Skaermavbild 2017 09 04 Kl 130638

Padel Crew och World Padel Tour är starkt kritiska mot att en SPT-tävling krockade med WPT i Helsingborg.

Det gällde främst att förbundets egen tourtävling i Malmö krockade med WPT-tävlingen.

Men även en känsla av att de inte känt att förbundet stod bakom arrangemanget.

Hela artikeln finns att läsa här.

Nu svarar förbundet på kritiken via styrelsemedlemmen Novy Karlsson i Stockholm.

- Först av allt vill jag gratulera Padel Crew till deras event. Och sedan vill jag säga att vi välkomnar en dialog med hela Padelsverige. Vi tar gärna emot idéer för padelns utveckling. Vi ska vara ett transparent förbund som inte kör huvudet i sanden.

Sedan går han in mer på den direkta kritiken, där den allvarligste gäller krocken av SPT-tävlingen i Malmö och WPT i Helsingborg.
Sant är att SPT:s schema lades innan det blev klart att Padel Crew fått den historiska WPT-tävlingen. Men för det borde förbundet ha agerat.

- När det gäller krocken är det väldigt olyckligt. Det tar vi på oss helt och hållet. Vi måste bli bättre inom det interna arbetet och kan hålla med om att det borde ha förts en dialog om att flytta SPT-tävlingen eller inte. Vad som fallit mellan stolarna måste vi reda ut. Det är bara att lägga oss platt och se över våra rutiner. För det lär uppstå krockar även i framtiden. Hur ska vi agera då?

Padel Crew bad även förbundet om hjälp i samband vid årsmötet – och även där är Novy Karlsson beredd att köpa kritiken.

- När frågan kom var vi i styrelsen inte mogna organisationsmässigt. Nu är vi det, med skapade komitteéer. Bland annat har vi en tävlingskommitté. Om frågan hade kommit idag hade förbundet, förmodligen via Mattias Mikulski, hört av sig och sagt: ”Vad kan vi hjälpa till med?”. Vi var inte redo då organisatoriskt, men nu är vi det. Vi stöttar gärna med det vi kan.

Padelfeber skrev i går en krönika där det föreslogs ett möte mellan Padel Crew och förbundet innan detta växer till en konflikt som kan skada svensk padel.

Den krönikan kan ni läsa här.

Även där har Novy Karlsson nyheter att ge.

- Redan igår kontaktade förbundet via mejl Padel Crew och föreslog ett möte. Jag och Mattias Mikulski är beredda att flyga ner från Stockholm för att möta Padel Crew-gänget om det krävs. Sedan vad som sägs vill vi stannar där. Vi vill inte föra debatten via media eller sociala medier.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk