Förbundet agerar efter helgens händelser

Efter helgens SPT-tävling i Helsingborg har padelförbundet bestämt sig för att agera. Ett nytt regelverk är på väg att tas fram. ”Jag ser en trend jag inte tycker om", säger ordförande Novy Karlsson.

Under tisdagen publicerade Padelfeber en krönika med rubriken ”Hur beter vi oss inom padeln”. 

Den krönikan kan ni läsa här.

Efter att krönikan publicerats tar Novy Karlsson kontakt med Padelfeber för att berätta att förbundet redan arbetar med frågorna.

- Jag har pratat med flera personer och som jag förstått det var det ett par incidenter under tävlingen som inte är förenliga med sportsligt och lämpligt uppträdande. Jag har fått en samlad bild och den bilden handlar om en trend som jag inte tycker om, säger Karlsson.

Karlsson har ringt en del personer och diskuterat frågan och blivit övertygad om att det är dags för padeln att ta fram ett regelverk för uppförande.

- Vi kan kalla det för code of conduct. Hur vi uppträder utifrån ett förebildsperspektiv. Padeln är en ung sport där vi självklart vill ha engagemang och vinnarskallar. Men även bra stämning där vårt uppträdande inte går ut över omgivningen.

Novy Karlsson säger att förbundet nu har börjat arbeta mot ett regelverk och undersöker om man har resurser att se till att regelverket efterföljs.

- Inför vi ett regelverk måste vi också kunna ta beslut på plats. Och vi bör även ha ett råd där frågor kan diskuteras i efterhand och där man kan utdela disciplinära åtgärder. Det kan röra sig om avdrag av rankingpoäng eller liknande. Vi kan tills vidare kalla det för en disciplinnämnd.

Novy Karlsson var själv på plats under SM i Halmstad och säger att han reagerade över vissa spelares uppträdanden. Han befarar samtidigt att olämpligt uppträdande inom sporten är på väg att eskalera.

- Jag ser på det här utifrån hur padeln vill bli uppfattad. Är det en arena för motionärer, barn och ungdomar kan vi inte ha elitspelare som agerar på ett sätt som är oförenligt med idrott.

Novy Karlsson har redan haft ett möte med Mattias Mikulski i styrelsen. Han har i sin tur fått i uppdrag att sammankalla ett möte med tävlingsgrupperna.

Inom kort ska Mikulski träffa Andréas Johansson, assisterande förbundskapten, Robert von Scheele, tävlingschef, Stefan Krüeger, landslagschef och Anton Andersson, ansvarig för regelverk för att diskutera dessa frågor.

- Jag har bett Mikulski att komma med en åtgärdsplan som vi sedan tar i styrelsen. Därefter blir det vår uppgift i styrelsen att se till att det finns resurser och huvuden som gör att vi klarar av det.

Detta arbete är tänkt att gå ganska snabbt. Styrelsen hoppas kunna presentera ett förslag redan vi nästa tävling av Swedish Padel Tour i Örebro i slutet av april. 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk