En portugisisk lektion för mästarna

Svenska mästarna fick storstryk mot ett portugisiskt par. Efteråt berättade Sofia Araujo, rankad 54 i världen varför Portugal blivit så bra.

På förhand kändes det riktigt intressant. Svenska mästarna i en åttondel på EM mot ett lag som inte var ett spanskt världslag.

Men åttondeseedande portugisiskorna Sofia Araujo och Katia Rodriguez visade sig ändå hålla en helt annan klass än svenskorna.

Skaermavbild 2017 11 14 Kl 120145

Framför allt backhandspelaren Araujo var banans drottning och var faktiskt värre än Sofia Arvidsson både vad gällde kraft och touch. Hennes smashar och stoppvolleys var av högsta klass.

Det var först vid 0-6, 0-5 som svenskorna lyckades vinna sitt enda game, vilket möttes av stort jubel bland de övriga svenska landslagsspelarna.

Sedan var festen över.

Anna Svedenhov var besviken. Dels över att hon drabbades av en fotledsskada i tisdags, vilket hämmar henne rejält. I går fick hon behandling i tre timmar och hon känner sig orörlig på banan.

- Men Dani Dios och Gabo Loredo sa att vi måste lära oss göra det enkla. Att stå hela träningspass och bara lobba. Mina lobbar var alldeles för korta, de ska vara flera meter längre. Dani sa att det ska vara tråkigt att möta mig.

Padelfeber fick en intervju med Sofia Araujo efter matchen. Hon berättade chockerande nog att hon bara spelat padel i tre år.

- Jag kommer från tennisen. Men vi har ett fantastiskt padelförbund som styr upp träningar och läger hela tiden och samlar de bästa spelarna för seriös träning.

Hon bor i Lissabon och säger att hon får utmärkt träning där. Hon har aldrig känt att hon behövt flytta till Spanien.

- Vi har både inomhus och utomhuspadel och tränar fyra-fem gånger i veckan. Det senaste året har jag spelat på World Padel Tour.

Hennes nuvarande ranking är 56.

Nu väntar lagspel för de svenska damerna.

En gissning är att Anna Svedenhov står över Sveriges första match mot Schweiz. Även Ann Roslund har skadeproblem

En gissad laguppställning ser därför ut så här:

Sofia ArvidssonAnna Åkerberg.

Emmie Ekdahl/Åsa Eriksson.

Mari Andersson/Antonette Andersson.

Dessutom har Daniel Windahl drabbats av magsjuka och kommer inte spela mot Monaco.

Trolig laguppställning för herrarna:
Bobby Seger/Andreas Pålsson.

Ola Brodén/Anton Andersson.

Husein Mehmedovic/Calle Knutsson.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk