En glad amatör som brinner för sporten

André Hagberg provade padel - vilket skulle förändra hans liv mer än han någonsin kunde tro.

Padelfeber presenterar varje månad en av sajtens sponsorer.

André Hagberg blev för ganska exakt ett år sedan en av delägarna till Padel Crew i Helsingborg.

- Jag hade blivit hooked av spelet som så många andra och lade enormt mycket tid i hallen. Till sist fick jag erbjudande av Kim (Olsson) och Andreas (Lilja) att bli en delägare och jag behövde inte mycket betänketid för att hoppa på.

Hur har året varit?
- Enormt roligt, padeln är ung och är full av eldsjälar. Det är jätteroligt att få vara med. Men det har också varit ett oerhört slit. Absolut ingen dans på rosor. Vi har flera gånger suttit i förhandlingar med fastighetsägaren om hyrorna för att få det att gå runt. Men nu känns det som om allt arbete börar betala sig.

André Hagberg säger att det hela tiden krävts aktivt arbete: att ordna turneringar, få stegen att växa, locka företag till dagtid och så vidare.

- Det är efter sommaren som vi ser en tydlig tillväxt. Och nu börjar vi även kunna blicka framåt utan att känna oro. Vi börjar titta på olika sätt att göra hallen bättre. Bland annat byggde vi just en boulebana och vi vill ha ytterligare en padelbana, ett öppet fik och anställd personal.

Så de som tror att det bara är att smälla upp en padelhall och sedan tälja guld med smörkniv har fel?

- Ja, de missräknar helt. Man måste älska det, för det är ett oehört hårt jobb som krävs för att lyckas.

Kan du kort beskriva för övriga Sverige hur padelsituationen är i dag i Helsingborg?

- Ja, det har förändrats oerhört. I dag är det nog ingen som inte vet vad padel är och de flesta vet var de två padelhallarna ligger. Vi har 1 500 registrerade kunder och jag gissar att den andra hallen har lika många. Och det betyder att det är betydligt fler som spelar.

I dag är André Hagberg en stor profil inom Skånes padel och är gärna med i arbetet att driva sporten framåt. Däremot har han lite smått gett upp sin egen karriär.

- Jag tränade så in i helvete ett tag och tävlade mycket. Men nu ser jag padeln mest som en rolig motion. Någon tävling ska jag nog spela, men det blir inte som förr.

Däremot är han drivande på andra sätt. Han är även en av personerna bakom Evopros, som nu gör en stor satsning på ett elitlag.

- Det ska bli otroligt spännande. Vi har givetvis ett ekonomiskt intresse i det, men även ett stort sportsligt. Att hjälpa våra spelare att utvecklas är en stor drivkraft.

Hur tror du att svensk padel kommer att utvecklas de kommande åren?

- Vi måste satsa mer på juniorerna. Det var jättebra att förbundet införde en juniorklass på SM. Det var mycket viktigare än att de införde plus 45-klassen och det säger jag trots att jag nu pratar med en guldmedaljör, haha.

- Jag vill se fortsatt satsning på juniortävlingar. Även vi i Padel Crew vill bli bättre på att satsa på juniorer men vi har inte mäktat med det hittills. Men padeln kommer växa enormt de kommande åren och det kommer bli ännu bättre, inte minst för spelarna, när det blir mer ekonomi i det.

Kan Sverige rent av få professionella spelare inom kort?

- Ja, kanske om fem-tio år. Men innan dess har vi nog spelare som åtminstone deltid kan satsa på padel. Att sponsorer och prispengar gör att det åtminstone inte ska kosta.

I helgen arrangar Padel Crew en sanktionerad tävling och än en gång lockar ni hysteriskt mycket deltagare?

- Ja, vi fick till sist sätta ett tak på 122 lag. Vi klarade inte att ha fler utan att ha kval.

Slutligen frågan jag ställer till alla sponsorer. Varför sponsrar Padel Crew Padelfeber?

- För att vi tycker att det sajten gör är oerhört viktigt för svensk padel. Jag hoppas och tror att vi kommer att stötta sajten i många år.

Johan Håkansson

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk