"Biff" - Padelfebers nya supercoach

Sverige får tusentals nya padelspelare. Frågorna är många om allt från slag till utrustning. Padelfeber har därför anlitat en av Sveriges bästa tränare för att ge en rad värdefulla tips. Med start i januari börjar vi med "Tips från coachen".

Thunell, som till vardags är verksam som tränare i Staffanstorp, kommer regelbundet under vinjetten ”Tips från coachen”, ge ett antal värdefulla tips med start i januari.

Vem är Stefan ”Biffen” Thunell?

- Jag är 43 år, bor och är uppvuxen i Höllviken. Jag jobbar som Visual Merchendiser på Mediamarkt i Lund. Jag har halltid sysslat med massor av bollsporter: hockey, golf, fotboll och tennis. Fridtiden går åt att följa Malmö FF och Premier League. Och såklart padel.

Skaermavbild 2017 12 28 Kl 080824

Stefan "Biff" Thunell.

 

Varför kallas du ”Biffen”?

- När jag var sju år frågade mina bästa kompisar vad min favoritmaträtt var. Mitt svar var biff med lök. Såklart farmors biff. Då fick jag smeknamnet ”Biffen”. Det hänger fortfarande kvar.

Varför började du älska padel?

- Vi var några tennisspelare som lirade dubbel, bland annat Ola Brodén och Magnus Bergström. De tog med mig till en padelbanan i Malmö. I en lagerlokal utan värme. Då spelade vi säkert fyra timmar i streck. För vi visste inte hur man spelade. I dag blir man trött efter en timme. Tror detta var 2012. Sedan dess är jag fast.

Vad gör en bra tränare?

- Som tränare måste man vara pedagogisk och ha tålamod. Alla spelare är olika och då behövs olika tips till varje individ. Allt beroende på vilken nivå spelaren är på. Om jag tränar nybörjare vill jag ge dom möjligheten att kunna spela matchspel så fort som möjligt. Att bara jobba med korg ger inte alls samma effekt. Variation i övningarna är också viktigt. Att hitta övningar där spelaren är i rörelse. Att fråga spelaren om det känns rätt eller fel efter varje övning.

Hur ser du på att utbilda Padelfebers läsare i padelns ädla konst?

- Små knep kan rätta till ganska mycket i ditt padelspel. Som att få en bättre bolträff, få mer tid eller till och med slippa skador. Jag ser hur padeln ökar i Sverige och är glad att jag fått vara med från början. Jag kan få ståpäls om jag ser en person som lärt sig en övning och utför den på bästa sätt. Det ger en så stor glädje att se hur många som älskar sporten. Kan jag ge tillbaka lite så gör jag det med glädje.

Då önskar vi dig varmt välkommen till Padelfeber med uppdraget att utbilda Sverige!

- Tack! 

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk