Bela: Hoppas vi motsvarar förväntningarna

Världens största spelare genom tiderna drömmer om att göra publiken i Båstad nöjd.

Tidigare i dag kunde Padelfeber avslöja den fantastiska nyheten att WPT och Swedish Padel Open tecknat ett femårskontrakt som säger att Båstad ska arrangera så kallade WPT Open-tävlingar, med alla de bästa i världen, fem år i rad.

I den artikeln kan ni läsa om hur några racketentusiaster fick en galen idé och hur det på bara några månader ledde fram till handskakning i Madrid och ett historiskt beslut.

Nu kommenterar World Padel Tour nyheten.

WPT:s internationella vd, Hernan Auguste, säger:

- Vi är väldigt glada för internationaliseringen av denna sport, som är den snabbast växande sporten i världen. Vi finns nu i tio olika länder och Sverige blir ett av de viktigaste. WPT är väldigt glada över att vara i Båstad nästa år.

Hernan "Bebe" Auguste, som varit världsetta som spelare, blev intervjuad av Padelfeber i samband med WPT Challenger-turneringen i Helsingborg tidigare i år. Den artikeln kan ni läsa här.

 

Sportens absoluta superstar, Fernando Belasteguin, uttalar sig också om nyheten att Båstad blir spelort till sommaren:

- Det är bra att padel fortsätter med internationella turneringar och att Sverige nu är med. Vi proffs hoppas att vi kan motsvara förväntningarna från publiken. För oss är det ett stort nöje att komma till Sverige.

För Bela är det inte första gången. Han var i Uppsala tidigare i år och spelade en uppvisningsturnering då han bildade lag tillsammans med vår tennislegendar Thomas Johansson. Men nu blir det alltså på riktigt.

Turneringen i Båstad har redan väckt stor uppmärksamhet inom svensk padel och det verkar som om många från hela Sverige tänker bege sig till Båstad i slutet av juli.

Johan Håkansson

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk