Padel Crew arrangerar WPT-tävling

För första gången någonsin får Sverige arrangera World Padel Tour. Det är Padel Crew som fått äran.

Projektet har hållits väldigt hemligt. I Sverige är det i princip bara tre personer som känt till alla detaljer: ägartrion bakom Padel Crew. Vilket betyder André Hagberg, Kim Olsson och Andreas Lilja.

Nu berättar André Hagberg, en av delägarna till Padel Crew, om turerna som nu lett fram till den första WPT-turneringen i Sverige:

- Det var faktiskt lite mer än ett år sedan som WPT uppvaktade oss första gången. De hade hört om Sverige och Padel Crew och var väldigt angelägna om att vi skulle arrangera någonting.

Sedan har det varit möten fram och tillbaka i största hemlighet. Bland annat möttes parterna under VM i Lissabon.

Nu är kontraktet påskrivet. Det blir en challengerturnering i Helsingborg i slutet av augusti.

- Så nu börjar det verkligt hårda arbetet. Det är enorma krav vi har på oss, säger Hagberg.

Bland annat är kravet en läktare på minst 400 personer. Det ska även finnas restaurang och bar. Samt prispengar på 150 000 kronor.

- Vi ska även stå för allt: spelarnas hotell, måltider och transfer. Det blir tufft och det är inte alls säkert att vi går break even på detta. Kanske förlorar vi pengar, men vi tycker ändå det är värt det.

Varför?

- För att det är så roligt för oss och för padeln i Sverige.

Beskedet att allt var i hamn fick Padel Crew för ungefär två månader sedan. Nu är kontrakt påskrivna och allt är klappat och klart.

I dag håller World Padel Tour en gala i Madrid där de presenterar årets säsong. Där kommer det att släppas att Sverige för första gången får en turnering. Tyvärr kunde inte någon från Padel Crew åka ner.

- Vi hade ingen möjlighet och det är jättesynd. Men vi har Pedro Alonzo där nere som ska representera oss, säger Hagberg.

En challenger innebär att de 20 bästa på världsrankingen inte får vara med. Turneringen kommer även att ha både kval och förkval, vilket innebär att padelfesten kommer att pågå minst en vecka.

Dessutom har arrangörerna möjlighet att dela ut wild cards till både kvalet och huvudturneringen.

- Men vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra med dom. Vi får se, säger Hagberg.

Hur stort tycker du själv att detta är?

- Absolut bland det största som hänt svensk padel.

Att arrangera en huvudtävling med yppersta världseliten, var det uteslutet?

- Ja, det hade inte gått. Vi är inte mogna ännu. Då krävs det prispengar på en miljon och minst 2 000 läktarplatser. Vi hade strypt oss. Men vad som är så roligt är att WPT verkligen har gjort allt för att hitta en lösning. Vi var tveksamma, men de vill väldigt gärna sprida WPT till Sverige. De har full koll på vad som händer här.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk