Anna jobbade dubbla skift: "Aldrig mer!"

För Anna Svedenhov blev Evopros Masters en fysiskt brutalt. Dubbla klasser innebar fem matcher på en dag. ”Det här gör jag aldrig om”, säger hon.

 42-årige Anna Svedenhov pustar och ler om vartannat. Hon och Ebba Stedt har just vunnit finalen i Evopros Masters över Antonette Andersson och Rebecca Nielsen.

Hon är lycklig – men framför allt trött.

Skaermavbild 2018 03 26 Kl 133829Bolltalangen Ebba Stedt visade att hon är en tjej för VM i höst.

Anledningen är att hon även spelade herrarnas B-klass tillsammans med talangen Douglas Rutgersson där paret fick hela vägen till finalen i plate, där de förlorade en dramatisk match.

Det gjorde att damklassen helt enkelt fick vänta för att Anna skulle bli spelledig.

- En stor eloge till de som väntade, men det här gör jag aldrig om. Fem matcher på en dag är på tok för mycket på en dag. Jag var orolig att det inte skulle gå, säger hon.

Tröttheten kunde hon dock stå emot i damfinalen. Anna och Ebba Stedt var stora favoriter inför tävlingen och visade även i finalen att de var tävlingens klart bästa lag.

Skaermavbild 2018 03 26 Kl 133805Rebecca Nielsen från Borås har unika egenskaper. Ge henne bara lite tid så är hon snart redo att utmana de bästa.

Antonette Andersson och Rebecca Nielsen spelade stundtals riktigt bra, men i det långa loppet slogs de mot övermakten. Framför allt Ebba hittade sätt att göra livet riktigt jobbigt för Rebecca Nielsen.

Boråstjejen Rebecca är en stjärna i sporten Speedminton och kan bli riktigt bra även i padel. Hon har en naturlig offensiv som få spelare i Sverige matchar, men har ännu en bit kvar i sin utveckling. Problemen med väggarna och att försvara sitt hörn utnyttjade Ebba Stedt till perfektion. Gång på gång satte hon sitt overheadslag i sidoväggen, vilket ställde till det rejält för Nielsen.

- Det kändes stabilt hela vägen. Det är kul att spela med Anna. Vi vet att det saknades en del spelare i helgen, men vi gjorde vårt, säger Ebba.

Det är så sant som det är sagt. Tunga namn saknades, men man kan inte göra mer än att vinna sina matcher.

- Vi hittade hela tiden tillbaka till vår gameplan. Det är så lätt att sluta göra rätt saker i padel, men då påminde vi varandra om vad som skulle göras. På de viktiga bollarna gjorde vi rätt, säger Svedenhov.

Ebba Stedt visade ännu en gång att hon är en av Sveriges absolut bästa backhandspelare och är givetvis ett högaktuellt namn för landslaget. Hon missade EM på grund av studier, men har i år ambitionen att vara med hela vägen till VM i Paraguay.

- Jag spelar så länge jag tycker att det är kul och just nu tycker jag padel är askul. Det var trist att missa EM, men det innebar samtidigt att jag har en möjlighet att få spela VM.

Finalsegrarna vill även ge en eloge till Rebecca Nielsen och de gläds åt att det kommer fram nya namn inom dampadeln.

- Jag vill berömma Antonette Andersson som är duktig på att fånga upp spelare i Göteborgsregionen. Där har vi alla ett ansvar. Att hitta nya spelare och vara mentorer, säger Anna Svedenhov.

Hur var det att spela Herrar B?

- Lärorikt och jätteroligt. Särskilt att spela med en kille som är på väg upp. Douglas är en sympatisk ung man som fick en 42-åring att ta sig samman.

I semifinalen fick Ebba och Anna möta Annika Möbius och Helena Dahlström, som närmar sig Sverigeeliten med stormsteg. Det paret vann turneringens roligaste match i kvartsfinalen, då de besegrade EM-laget Anna Åkerberg och Emmie Ekdahl med 7-6 i avgörande set, en match som tog en bra bit över två timmar att spela.

Alexandra Andersson är också värd ett omnämnade. 17-åringen från Göteborg gör stora framsteg. Nu fick hon stryk av mamma Antonette, men det är bara en tidsfråga innan det är full huggning mellan de två. En härlig talang. 

Johan Håkansson

 

 

 

 

 

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk