Padelfest i Gävle

Gävle är en ny stad på padelkartan. Och nu har tävlingar börjat anordnas där.

Gävle fick nyligen en ny och otroligt fin padelhall och har redan börjat arrangera tävlingar.

Padelfesten är en mindre tävling där många matcher stod på schemat kombinerat med mat och dryck.

I stället för traditionellt cupspel började lagen mötas i ett seriespel. Alla mötte alla i 25 minuters matcher (No add användes för att gamen skulle flyta på) med efterföljande slutspel. Det hela inleddes med 3 raka matcher utan avbrott och sen blev det en kortare paus där energidepåerna fylldes med öl blandat med energidryck.

Två av lagen hade full pott inför sista matcherna, Hultin/Lundell och Lydecker/Svedman.

Gavle2

Padelglädje i Gävle.

Efter pausen spelades de två sista gruppspelmatcherna där placeringarna i serien skulle spikas. Det blev några knallhårda fajter där Stockholmslagen gjorde upp om placeringarna ett till fyra och Gävlelagen om placering fem och sex. Längsta strået drog Hultin/Lundell som slog Svedman/Lydecker med 8-6 i sista gruppspelomgången,

På fjärdeplats hamnade Ljusberg/Segfelt som slog Lindström/Åhs i sin sista gruppspelmatch med 6-5, dock räckte det inte för att passera Lindström/Åhs, utan det blev gameräkning som Lindström/Åhs vann. Gävlelagen gjorde upp om plats fem och sex i serien och där gick Birkhehorn/Pettersson segrande över Birkersson/Berggren med hela 12-1 och fulla av självförtroende inför spel om just femte och sjätte plats.

Innan slutspelet bjöds det på 2 rätters middag från Gävle golfklubb, Skagen och helstekt hjort.

I semifinalerna drog Hultin/Lundell ifrån snabbt mot Ljusberg/Segfelt och vann till slut med 12-8. I semifinal två vände Lindström/Åhs underläge 1-6 till 7-6 mot Lydecker/Svedman efter en mycket stark upphämtning.

I finalen gjorde Hultin/Lundell en stark insats och vann med 12-4 till slut efter en jämn inledning. 3:e platsen tog Ljusberg/Segfelt efter sin bästa match i turneringen. I matchen om 5:e plats drog Birkersson/Pettersson återigen längsta strået mot Birkehorn/Berggren.

Eftermiddagen och kvällen summerat precis som turneringsnamnet - en riktig Padelfest i Gävles fantastiska anläggning. Det bjöds på riktigt bra spel och många skratt.