Ny superhall byggs i Stockholm

✔ Sex banor ✔ Elva meter i takhöd ✔ Cafeteria

Mikael Gavelin har i elva år varit ordförande i Järfälla Tennissällskap. I över ett år har han planerat ett padelcenter vägg i vägg med tennishallen i Järfälla

- Det började med att jag kikade på tennisklubbens verksamhet och alternativa intäkter. Jag drog min idé med en padelhall för styrelsen. Men den var inte så taggad och då bestämde jag mig för att köra själv.

Sedan i februari i fjol har han jobbat stenhårt med att lösa allt med Järfälla kommun. Det var problem med gifter i marken, vilket kräver sanering. Men till sist fick han till ett möte med högste ansvarige som gav tummen upp. Sedan väntade en rad möten och i veckan klubbade kommunen ett godkännande.

- Det känns underbart. Saneringen börjar nu och jag har ett markavtal som sträcker sig 20 år, säger Gavelin.

Projektet går än så länge under namnet ”Järfälla Padel” och blir en helt nybyggd arena på 2 500 kvadratmeter. Den ska innehålla sex padelbanor, tre squashbanor, gym, kafeteria och lounge.

- Den blir toppmodern och fräsch. Jag har många tankar och idéer och ska nu resa runt i Sverige för att lära mig och ta intryck.

Gavelin säger att han, genom sin roll inom tennisen, brinner för barn- och ungdomsverksamhet. Och att han gärna vill utveckla sporten, arrangera bra tävlingar och gärna ser ett SM i sin hall.

- Jag vill också ha en integration med tennishallen som kommer ligga alldeles intill. Då kan vi få in ännu fler barn.

Hallen innebär en investering på 30-35 miljoner. Gavelin ska lösa det delvis med en bank som finansiär.

Han har redan studerat flera padelhallar och insett att takhöjden har stor betydelse för spelet.

- Därför bestämde jag mig för att det ska bli en fullhöjdshall. Vi har ändrat i ritningarna och det blir ungefär elva meter vid mitten och 8,5 meter vid baslinjen.

När tror du hallen står klar?

- Jag tror att vi kan köra igång och spela i år. Allt kanske inte är färdigt, men spel 2017 ska det bli.

Många tennisklubbar funderar ju på padel. Hur ser du på det: är padel ett hot eller ett komplement till tennis?

- Jag ser det mer som ett komplement än ett hot. Tennisklubbar kan ju dessutom använda padel som minitennis och på så sätt vaska fram talanger.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk