Mossberg och Sonesson Mastersmästare

Outsiders räckte hela vägen.

Som Padelfeber kunde berätta i går blev herrklassen drabbad av avhopp eftersom Ola Brodén väntar tillökning i familjen.

Det innebar att Roger Fridolf och Husein Mehmedovic fick WO i semifinalen.

På den andra halvan fick Mossberg och Sonesson slåss för livet för att besegra Andreas Pålsson och Bobby Seger.

Med tanke på hur finalen blev var det snarast en fördel att få det dramat i semi. Mossberg och Sonesson började finalen lika bra som de avslutade semifinalen och vann första set snabbt och smärtfritt med 6-2

I andra set var det jämnare spel, men Mossberg och Sonesson spelade så bra hela vägen. Sonessons bandeja är effektiv från forehandsidan och skadade gång på gång. Tillsammans täcker de även nätet föredömligt. Lägg till Mossbergs atletiska sida och hans fina smash så har vi ett nästan komplett laga.

I många bolldueller visade det sig även att Mossberg och Sonesson var bollsäkrare. Färre misstag helt enkelt. Även om det är ett slag från bakväggen av Sonesson i sista gamet som etsar sig fast. På en viktig poäng hittade han en fantastisk vinkel diagonalt och paret kunde ta andra set med 6-3.

Mossberg och Sonesson har haft en fin utveckling under hösten och vintern och blvit bättre hela tiden. I VM visade de att de nått en ny nivå, vilket man sedan har hållit i.

Paret var faktiskt Padelfebers tips före turneringen - men med tanke på hur lätt Anton Andersson och Ola Brodén vann deras gruppmöte känns det inte riktigt bra att de inte fick chansen att visa att de är bäst.

Men all heder till Mossberg och Sonesson. Man kan inte göra mer än att vinna sina matcher och givetvis är de värdiga segrare av Masters 2016.

Johan Håkansson

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk