KRÖNIKA: Äntligen en sajt helt för svensk padel

"Äntligen! Precis så känns det. Äntligen en sajt helt och hållet för svensk padel. För mig är det här en dröm som går i uppfyllelse och jag hoppas att ni vill göra mig sällskap på en spännande resa", skriver Padelfebers redaktör.

När jag skulle presentera min idé att starta padelfeber.se skickade jag ett brev till ett antal personer där jag förklarade vad jag hade tänkt mig. Där skrev jag:

”Förr eller senare kommer varje ny sport till ett läge där den måste få läsa om sig själv på ett bra sätt. Padeln är där nu. Det duger inte längre med landsortstidningars nyfikna artiklar om den snabbt växande sporten som är en blandning mellan squash och tennis. Vi som älskar spelet vet redan det och behöver få läsa mer.”

 

Den känslan har bara förstärkts. Det händer så oerhört mycket inom svensk padel nu. Hallar byggs i alla väderstreck, svenska spelare ger sig ut i Europa för att närma sig världseliten och varje dag föds nya padellirare.

Man kan lugnt säga att framtiden ser spännande ut. Sverige har drabbats av padelfeber och hur svensk padel ser ut om fem år går faktiskt bara att spekulera i. 

 

Via Padelfeber.se vill jag samla svensk padel, från Malmö i söder till Luleå i norr. Om alla läser samma saker skapas en gemenskap och en samhörighet. Och jag lovar att leverera bra texter skrivna för läsare som verkligen gillar padel: allt från långa reportage till snabba nyheter.

Det var nämligen det första som slog mig när jag själv blev biten av sporten för ett par år sedan, att det fanns ingenting att läsa om man inte kunde spanska. Inte ens på engelska.

Det tänker jag ändra på nu.

 

Jag tänker låta er känna våra bästa spelare närmare. Följa deras satsning. Jag kommer givetvis att ha koll på tävlingsbiten, med ett direkt fokus mot SM och senare VM. Men jag vill även berätta om allt det fantastiska som händer runt om i Sverige i våra hallar och på våra utebanor. Den boom som sker framför våra ögon är unik och det ska bli ett sant nöje att skildra det på alla tänkbara nivåer. För mest av allt är padel glädje. En genialiskt social sport som passar för gammal som ung. 

Den senaste månaden har Padelfeber funnits på Facebook och gensvaret har varit enormt. Jag var absolut inte ensam om att sakna texter om padel.

 

Vem är då jag? Ja det förtjänar ni såklart att få veta. Jag är en 47-årig lulebo som blev biten av padel för två-tre år sedan när Luleå TK byggde två utebanor. Jag spelade i regn, i storm och till sist i snö.

Journalist har jag varit sedan jag var 17 år. Bland annat på Expressen, Göteborgs-Posten och NSD. Jag har bevakat flera OS på plats och varit krönikör i 15 år.

Nu väljer jag att kombinera två passioner: journalistik och padel. Och jag hoppas att det kommer att märkas på resultatet.

 

Min ambition är hög. Padelfeber.se startar på en bra nivå, men den ska hela tiden utvecklas och bli ännu bättre. Det hoppas jag att den ska göra med er hjälp. Hör därför gärna av er med tips och önskemål. Låt mig veta allt roligt som händer på banorna runt om i Sverige.

Jag har själv många idéer, men det vet jag att även att ni har.

Med jämna mellan rum ska jag även skriva krönikor. Delvis för att hålla igång en levande debatt. För det finns ju så mycket att diskutera när det gäller svensk padel:

Bör hallarna bli bättre på att locka tjejer? Hur ska övriga Sverige hinna ifatt Skåne? Bör padel bara spelas i privatägda hallar? Hur ska barn och ungdomar komma in i padeln? Bör utlänningar få spela på Swedish padel tour?

Och så vidare.

Padeln vinner på en levande debatt. Av just den anledningen finns det möjlighet att kommentera alla artiklar. Släpp fram era åsikter, men tänk på att hålla en god ton.

 

För er som nyligen börjat med padel kanske tester av racketar och träningstips kan vara av större intresse. Lugn, det kommer det också.

Jag är också väldigt glad över att ha två av svensk padels mest spännande personer som bloggare. Andréas Johansson från Helsingborg är en av Sveriges bästa spelare, men också en utmärkt tränare.

Antonette Andersson är 50 procent av Sveriges bästa lag på damsidan och ger sig nu ut på en spännande resa för att närma sig världseliten.

Grattis till oss alla som får en insyn i den resan.

Bandeja! Nu kör vi.

 

Johan Håkansson

Redaktör, Padelfeber

Facebook Instagram Twitter LinkedIn Skicka meddelande Kopiera länk